Casa Albă, "îngrijorată" de reizbucnirea violențelor în Ucraina

Casa Albă, "îngrijorată" de reizbucnirea violențelor în Ucraina

Casa Albă și-a exprimat joi îngrijorarea profundă după reizbucnirea violențelor în Ucraina, insistând asupra necesității de a menține sancțiunile contra Rusiei, acuzată de occidentali că sprijină rebeliunea din estul separatist, relatează AFP.

"Suntem deosebit de îngrijorați de intensificarea luptelor la care am asistat în ultimele 24/48 de ore", a declarat Charles Kupchan, consilier al lui Barack Obama pentru afaceri europene, în timpul unei conferințe telefonice odată cu apropierea summitului șefilor de stat și de guvern ai G7 duminică și luni în Germania.

Deși o încetare a focului este oficial în vigoare de la 15 februarie în virtutea acordurilor de la Minsk, luptele au făcut cel puțin 26 de morți, în majoritate separatiști, de miercuri în estul Ucrainei, potrivit autorităților ucrainene și rebelilor, amintește France Presse.

Întrebat despre un posibil răspuns al G7 la aceste violențe recente, Ben Rhodes, un alt consilier al președintelui american Barack Obama, a subliniat că "prioritatea" este de menține sancțiunile deja în vigoare, considerând că ele au avut "un impact semnificativ" asupra economiei Rusiei.

"Mesajul trebuie să fie că această presiune va fi menținută" până când nu există o soluție diplomatică a conflictului, a insistat el.

"Este nevoie de timp pentru ca sancțiunile să aibă un impact", a mai subliniat el. "Noi trebuie să menținem presiunea și să arătăm că unitatea transatlantică este perfectă", a adăugat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD