Casa Albă nu va publica e-mailurile dintre Obama și Clinton (oficial)

Casa Albă nu va publica e-mailurile dintre Obama și Clinton (oficial)

Casa Albă nu va publica schimbul de e-mailuri dintre președintele Barack Obama și fostul secretar de stat Hillary Clinton, a anunțat vineri un înalt responsabil al administrației americane, citat de Reuters. E-mailurile vor fi protejate de actul asupra înregistrărilor prezidențiale ce ferește aceste comunicații ale președinților SUA să apară în ochii publicului.

"Există o lungă istorie de înregistrări prezidențiale ținute confidențiale în timp ce președintele este în funcție", a precizat acest responsabil.

Obama și Clinton au făcut schimb de e-mailuri și aceste înregistrări vor fi publicate după ce Obama își termină mandatul, a adăugat el.

The New York Times a fost primul care a anunțat o încercare de blocare a publicării e-emailurilor de către Casa Albă, descoperite de Departamentul de Stat în eforturile sale de a publica e-mailurile dnei Clinton, amintește Reuters.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze decizia Casei Albe.

AGERPRES
   


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...