Casa dictatorului chilian Augusto Pinochet a fost scoasă la vânzare

Casa dictatorului chilian Augusto Pinochet a fost scoasă la vânzare

Văduva dictatorului chilian Augusto Pinochet (1973-1990) a decis să scoată la vânzare casa în care a locuit în ultimii ani, situată într-un cartier de lux din Santiago, au anunţat, marţi, surse judiciare, relatează AFP.

Lucia Hiriart, care s-a retras din viaţa publică după decesul soţului său, în 2006, i-a solicitat autorizaţia de vânzare judecătorului Manuel Valderrama, care conduce ancheta cu privire la averea dictatorului.

"Ea poate să vândă casa, întrucât este o proprietate care îi aparţine şi care nu se află printre acelea confiscate familiei Pinochet", a declarat judecătorul.

Casa este situată în cartierul La Dehesa, în estul capitalei chiliene. Augusto Pincohet a petrecut aici ultimii ani din viaţă, până în decembrie 2006, când a decedat în urma unui infarct.

Judecătorul Valderrama a finalizat la sfârşitul lunii mai ancheta cu privire la averea lui Pinochet, vizând şi conturi deschise în străinătate, printre care la Riggs Bank, în Statele Unite. El urmează să prezinte acuzaţiile împotriva celor şase foşti militari anchetaţi, care riscă pedepse cuprinse între cinci şi zece ani de închisoare pentru sprijinul acordat dictatorului în înfiinţarea conturilor.

Niciunul dintre cei cinci copii ai lui Pinochet şi nici soţia sa, care au fost iniţial vizaţi de proces, nu vor fi în final urmăriţi penal.

În acest dosar, dictatorului i-a fost retrasă imunitatea şi a fost plasat sub control judiciar cu câteva săptămâni înainte de deces. El nu a mai fost însă judecat nici pentru politica de reprimare din timpul regimului său, care s-a soldat cu peste 3.200 de morţi, potrivit cifrelor oficiale.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa