Catastrofă aviatică în Egipt: Compania Kogalîmavia crede că avionul s-a prăbușit din cauza unui 'factor extern'

Avionul de tip Airbus A321-200, care s-a prăbușit sâmbătă în Egipt, 'se afla într-o stare tehnică excelentă' și numai un 'factor extern' poate explica prăbușirea aparatului, a asigurat luni directorul general al companiei aeriene Kogalîmavia, Aleksandr Smirnov, care a exclus o 'eroare umană', relatează AFP, DPA, Reuters și RIA Novosti. * Catastrofă aviatică în Egipt: Kremlinul nu exclude nicio ipoteză drept cauză a prăbușirii avionului

'Aeronava se afla într-o stare tehnică excelentă', a declarat într-o conferință de presă Aleksandr Smirnov. 'Noi excludem orice defecțiune tehnică sau eroare de pilotaj', a adăugat el, subliniind că 'singura cauză posibilă (a accidentului) este un factor extern'.

Avionul Airbus A321-200 nu putea să se dezintegreze în aer din cauza vreunei defecțiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei. 'Totul ne face să credem că, la începutul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul' asupra avionului, a indicat Smirnov.

Un alt reprezentant al companiei a precizat că aparatul suferise înainte de aceasta avarii structurale semnificative, iar piloții nu au mai apucat 'să intre în contact radio' cu controlorii de trafic aerian, conform RIA Novosti.

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toți ruși cu excepția a trei ucraineni, s-a prăbușit sâmbătă dimineața în deșertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din stațiunea Sharm el-Sheik, cu destinația Sankt-Petersburg. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar