Catastrofă aviatică/Egipt: Air France și Lufthansa nu mai survolează peninsula Sinai

Catastrofă aviatică/Egipt: Air France și Lufthansa nu mai survolează peninsula Sinai

Companiile aeriene Air France și Lufthansa au decis ca avioanele lor să ocolească spațiul aerian al peninsulei egiptene Sinai, ca măsură de precauție după prăbușirea acolo a unui avion Airbus A321 aparținând unei companii ruse, transmite AFP.

Anunțul survine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj în care susține că avionul a fost doborât de ramura ei egipteană , Wilayat Sina, ca represalii pentru bombardamentele Rusiei în Siria.

Totuși, atât autoritățile de la Moscova cât și cele de la Cairo afirmă că nu au niciun indiciu care să poată confirma această teorie , insistând că ipoteza unei defecțiuni tehnice este mult mai probabilă.

Avionul companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia) efectua sâmbătă o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului, de asemenea ruși, și nu există supraviețuitori. Conform primelor date, după pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicație. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria