Căutările avionului Malaysia Airlines: semnal în Oceanul Indian

Agenţia chineză afirmă că rămâne să se stabilească dacă semnalul reperat de nava Haixun 01 are legătură cu Boeingul 777 dispărut.

Semnalul avea o frecvenţă de 37,5 kHz pe secundă, identică celei transmise de dispozitivele de înregistrare a zborului.

Detectorul de cutii negre, mobilizat de nava chineză de căutare Haixun 01, a reperat semnalul la latitudinea de aproximativ 20 de grade sud şi longitudinea de 10 grade est, a precizat agenţia.

Rămâne de văzut dacă semnalul are legătură cu avionul de tip Boeing 777 care a dispărut de pe radare în urmă cu o lună, a precizat China Nouă.

Căutările sub apă au început vineri în sudul Oceanului Indian, primele operaţiuni fiind demarate de autorităţile australiene. După ce toate eforturile s-au concentrat până acum pe căutări aeriene şi imagini din satelit, însă fără succes, echipele australiene au anunţat că încep astăzi să caute epava zborului MH 370 şi sub apă.

În prezent, două nave folosesc echipamente de ultimă tehnologie pentru a încerca să găsească avionul, însă aria în care caută rămâne extinsă. Căutările sunt îngreunate şi de lipsa de informaţii, în ciuda căutărilor amănunţeite, coordonate de autorităţile australiene, la care aprticipă opt ţări.

Aria în care se desfăşoară căutările nu este bazată pe vreun indiciu nou, ci pe baza aceloraşi analize (date radar, imagini din satelit şi alte informaţii) de la care a fost stabilită zona în care au fost demarate operaţiunile aeriene de căutare. 

Autorităţile nu înţeleg nici cum şi nici de ce a dispărut avionul şi au avertizat că misterul nu va putea să fie îndepărtat atât timp cât nu sunt găsite cutiile negre.

Zborul MH370 a decolat de la Kuala Lumpur către Beijing, dar a deviat, dintr-un motiv necunoscut, de la planul de zbor şi s-a îndreptat către vest, survolând Malaysia, către Strâmtoarea Malacca. În acel moment a dispărut de pe radarele civile.

Imagini captate prin satelit au reperat, săptămâna trecută, sute de obiecte care pluteau, dar cele care au fost recuperate nu proveneau de la avion.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există