Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Caz şocant în Afganistan: fetiţă condamnată la moarte de familie după ce a fost violată de un mullah, în moschee

Mullahul Mohammad Amin a fost arestat de forţele de poliţie şi a mărturisit că a întreţinut relaţii sexuale cu fata, după orele de recitarea a Coranului care aveau loc în moscheea sa, la 1 mai. Agresorul susţine că nu a ştiut vârsta fetei, crezând că are cel puţin 17 ani şi o acuză pe aceasta că i-a făcut  avansuri.

Potrivit declaraţiei fetei, dar şi a medicilor care au îngrijit-o, violul a fost atât de brutal încât i-a provocat fetei rupturi vaginale severe şi o hemoragie care i-a pus în pericol viaţa, deoarece familia a întârziat să o ducă la spital. Personalul medical a depus fotografii la dosarul violului, care atestă violenţele la care micuţa a fost supusă, confimând şi faptul că fata are puţin peste 20 de kilograme şi nici măcar nu a intrat la pubertate.

Două femei ofiţer care s-au ocupat de caz au primit ameninţări seriose din partea mullahilor afgani – unii fiind chiar talibani- precum şi din partea altor colegi poliţişti. Toţi insistă asupra vârstei de 17 ani a fetei, o vârstă la care fetele sunt eligibile pentru căsătorie, dar şi pentru „seducerea bărbaţilor“. Ultimul argument este folosit în aproape toate cazurile de viol din Afganistan, informează un ONG pentru drepturile femeilor din Afganistan.

După ce a ieşit din spital, fata a fost dusă într-un adăpost pentru femeile afgane, unde a primit îngrijiri şi consiliere. Autorităţile care s-au ocupat de caz aveau informaţii că fata urmează să fie ucisă, într-o „crimă de onoare“, întrucât dezonorase familia. Mullahul s-a oferit să se căsătorească cu ea, pentru a o salva de la moarte, aşa cum se procedează conform tradiţiei din regiune. Activiştii de la centru au insistat pentru protejarea fetei şi rămânerea ei în adăpost.

Săptămâna trecută însă, inevitabilul s-a produs: poliţia locală a decis să înapoieze fetiţa famliei, deşi urmează să fie ucisă.

Cazul fetei are repercusiuni şi asupra adăpostului pentru femeile afgane, unde a fost găzduită fetiţa. Directoarea centrului, Dr. Hassina Sarwari, a început să primească ameninţări cu moartea din partea familiei fetei, dar şi a unor mullahi, care insistă că fetiţa are 17 ani. Sarwari a fost nevoită să se ascundă, timp de mai multe săptămâni, pentru a-şi proteja viaţa. Ultima ameninţare a venit de la un comandant de poliţie, iar şefa adăpostul a declarat pentru New York Times că plănuieşte să plece din ţară, întrucât nimeni nu îi poate garanta siguranţa, nici măcar autorităţile. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 Dăncilă, declarații halucinante la Antena 3! Fraților, pe asta o droghează păpușarii din Secu?

4 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

5 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios