Ce cred ruşii despre Vladimir Putin

Ce cred ruşii despre Vladimir Putin

Majoritatea ruşilor consideră că relatările negative din presa internaţională cu privire la Rusia şi la preşedintele Vladimir Putin reprezintă o tentativă de a destabiliza ţara, potrivit unui sondaj citat de Moscow Times în ediţia electronică.

Conform sondajului realizat de institutul VTsIOM şi dat publicităţii miercuri, 87 la sută dintre respondenţi consideră că remarcile critice ale presei străine au motivaţii ascunse. Doar 4 la sută dintre participanţii la sondaj cred că scopul criticilor este să îmbunătăţească situaţia ţării.

Dintre cele 1.600 de persoane chestionate, 82 la sută apreciază că cei care condamnă politicile lui Putin vor să vadă înlăturarea Guvernului de la putere.

De asemenea, 87 la sută dintre respondenţi cred că astfel de critici aduse lui Putin sunt nefundamentate şi sunt cauzate de faptul că preşedintele rus promovează politici independent de restul comunităţii internaţionale.

Potrivit sondajului, 68 la sută dintre cei chestionaţi aprobă politica oficială faţă de presa străină, apreciind că aceasta relatează în mod subiectiv despre acţiunile Guvernului rus, în timp ce 20 la sută consideră că relatările presei internaţionale sunt obiective. Pe de altă parte, mai mulţi ruşi citesc presa internaţională în prezent decât în 2009 (37 la sută faţă de 29 la sută).

Sondajul a fost efectuat la 25 şi 26 octombrie în 132 de oraşe şi 45 de regiuni din Rusia, pe un eşantion format din 1.600 de persoane, şi are o marjă de eroare de 3,5 procente.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...