Cei 15 ani de conducere ai lui Vladimir Putin, elogiați într-un proiect foto al agenției TASS

Cei 15 ani de conducere ai lui Vladimir Putin, elogiați într-un proiect foto al agenției TASS

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de când Vladimir Putin a ajuns la putere, agenția rusă de presă TASS a lansat un proiect special pe Internet în care elogiază realizările actualului lider de la Kremlin, consemnează joi agenția EFE.

Sub titlul 'cei 15 ani ai lui Putin: începutul unei noi ere', pe pagina web putin15.tass.ru sunt evocate cu texte și fotografii schimbările înregistrate în Rusia în această perioadă, precum dezvoltarea agriculturii și a sectorului energetic sau progresele în domeniul astronauticii. Conform prezentării TASS, proiectul arată 'cum Rusia devine o putere înfloritoare, cum s-a schimbat viața noastră și că este necesar să continuăm schimbările pentru a o îmbunătăți și mai mult'.

O impunătoare fotografie a lui Putin intrând în Kremlin apare la deschiderea paginii web. Situația de dinaintea venirii lui la putere este ilustrată în imagini alb-negru, în timp ce rezultatele din fiecare domeniu înregistrate sub conducerea sa apar în imagini color. 'În acești 15 ani în care Putin a marcat direcția politică și economică a țării, Rusia a cunoscut un mare salt în dezvoltarea socio-economică. Dintr-un debitor internațional, țara a devenit unul dintre principalele centre de dezvoltare (...) Între anii 2007 și 2013, la capitolul creșterii PIB-ului economia rusă le-a depășit pe cele franceză și italiană, și chiar pe cea americană ', se arată în prezentarea agenției TASS.

Proiectul foto ilustrează 'momentele cele mai interesante și importante care au schimbat viața Rusiei de la o zi la alta, și de-a lungul anilor, iar multe dintre schimbările vizibile în calitatea vieții sunt direct legate de gestiunea lui Vladimir Putin', semnalează TASS în anunțul de lansare a proiectului.

De asemenea, în rubrica 'Manifestă-ți atitudinea civică' internauții sunt invitați să trimită fotografii care să arate schimbările pe care le-au observat în jurul lor în ultimii ani.

Pe data de 31 decembrie 1999, Vladimir Putin a fost desemnat prim-ministru de către președintele de atunci Boris Elțîn, cel care anterior a numit și a demis mai mulți premieri într-o perioadă scurtă de timp. Numai trei luni mai târziu, Putin avea să câștige alegerile prezidențiale, obținând apoi în anul 2004 și al doilea mandat la Kremlin. Cum Constituția rusă nu permite mai mult de două mandate prezidențiale consecutive, în anul 2008 s-a mulțumit cu postul de prim-ministru și i-a lăsat scaunul de președinte lui Dmitri Medvedev, dar a fost ales din nou președinte în anul 2012, când a făcut rocada cu Medvedev, acesta din urmă fiind numit premier.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...