CEJ: Migranții care nu respectă interdicția de intrare pe teritoriul unui stat UE pot fi încarcerați

CEJ: Migranții care nu respectă interdicția de intrare pe teritoriul unui stat UE pot fi încarcerați

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a stabilit joi că un stat al Uniunii Europene îi poate pedepsi cu închisoarea pe migranții care reintră ilegal pe teritoriul său după ce au fost expulzați, transmite Reuters, remarcând că decizia instanței cu sediul la Luxemburg va fi analizată cu atenție în UE în contextul actualei crize a migranților. Curtea Europeană de Justiție a examinat cazul unui cetățean albanez care a fost deportat din Italia în 2012, dar a revenit în această țară, încălcând interdicția de intrare impusă pe o perioadă de 3 ani.

Prin decizia de joi, judecătorii CEJ au stabilit că legea italiană care pedepsește astfel de infracțiuni cu închisoare de 1 an la 4 ani este conformă cu legislația Uniunii Europene.

Mai mult de o jumătate de milion de migranți au ajuns în Uniunea Europeană în cursul acestui an. Potrivit Reuters, unii dintre ei, cum sunt refugiații sirieni, sunt eligibili pentru a primi azil, în timp ce alții, mai ales cei din țările Balcanilor Occidentali, sunt în general migranți economici care trebuie să revină în statele de origine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria