Cel puțin 100.000 de persoane la mitingul organizat la Madrid de Podemos, aliat al SYRIZA

Cel puțin 100.000 de persoane la mitingul organizat la Madrid de Podemos, aliat al SYRIZA

Cel puțin 100.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Madridului pentru un miting organizat de partidul antiliberal Podemos, cerând să se pună capăt măsurilor de austeritate în Spania, informează agenția DPA.

Pablos Iglesias, liderul Podemos (Noi putem), este un aliat apropiat al primului ministru grec Alexis Tsipras, al cărui partid SYRIZA a câștigat recent alegerile pe baza unei promisiuni de a pune capăt celor șase ani de măsuri dure de austeritate impuse de creditorii țării în schimbul unui ajutor de miliarde de euro.

Iglesias speră că mișcarea sa veche de un an se poate construi pe popularitatea SYRIZA înaintea alegerilor parlamentare spaniole de la sfârșitul anului, notează DPA.

La un miting electoral final săptămâna trecută la Atena, Iglesias a apărut pe scenă și a dat mâna cu Tsipras. "Schimbarea în Grecia se numește SYRIZA. În Spania este Podemos. Oamenii vorbesc aceeași limbă", a declarat Iglesias în fața mulțimii, vorbind în limba greacă.

Sâmbătă, Iglesias a folosit același limbaj și așa-numitul "Marș pentru schimbare", insistând că a sosit timpul pentru o schimbare.

Participanții au scandat lozinci precum "Un popor unit nu poate fi învins niciodată" și "Da, putem". Ei purtau drapele ale SYRIZA, partidul stângii radicale în Grecia, și republicane ale stângii spaniole, notează AFP, pe de altă parte.

Susținătorii l-au ovaționat pe profesorul de științe politice în vârstă de 36 de ani când a acuzat guvernul conservator al primului ministru Mariano Rajoy că a înșelat poporul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /