Cel puțin 25 de morți și 18 persoane date dispărute în accidentul aviatic din Taiwan (nou bilanț)

Cel puțin 25 de morți și 18 persoane date dispărute în accidentul aviatic din Taiwan (nou bilanț)

Cel puțin 25 de persoane au murit și 18 sunt date dispărute în Taiwan după ce un avion al companiei TransAsia Airways cu 58 de persoane la bord s-a prăbușit într-un râu după ce a lovit un pod la scurt timp după ce decolase de pe un aeroport din Taipei, informează miercuri Reuters și DPA.

Zborul GE235 al TransAsia Airways cu 53 de pasageri și cinci membri ai echipajului la bord decolase de pe Aeroportul Songshan cu destinația Insula Kinmen când s-a prăbușit la scurt timp după decolare la ora 10:52 locală (02:52 GMT), conform Administrației Aeronautice Civile.

Cincisprezece persoane au supraviețuit accidentului după ce avionul a zburat la o distanță de câteva sute de metri printre clădiri, a lovit un taxi și un pod cu aripa de la babord, prăbușindu-se apoi într-un râu de mică adâncime.

Imaginile transmise de televiziuni arătau supraviețuitorii purtând veste de salvare și înotând printre resturile epavei. Alții, printre care și un copil mic, au fost duși la țărm cu ajutorul bărcilor gonflabile de echipele de salvare.

Șoferul taxiului, care a fost și el lovit de aripa avionului, precum și un pasager aflat la bordul mașinii, au fost de asemenea spitalizați.

Potrivit DPA, echipele de salvare încercau să scoată epava din râul Keelung cu ajutorul macaralelor.

Directorul executiv al TransAsia Airways, Peter Chen, și-a cerut scuze și a afirmat că la bordul aeronavei se găseau 31 de turiști chinezi și 22 de pasageri din Taiwan.

Cauza accidentului este încă necunoscută. Presa locală a relatat că experții bănuiesc că ar fi vorba despre o pană la unul din motoare, în condițiile în care avionul nu a reușit să câștige altitudine după decolare.

Potrivit unei surse oficiale, avionul era același tip ca cel care efectua zborul GE222 al TransAsia Airways și care s-a prăbușit în Penghu în iulie 2014, soldându-se cu moartea a 48 dintre cele 59 de persoane la bord. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 București, duminică seara...