Cel puțin cinci morți în explozia produsă la o uzină chimică din estul Chinei (nou bilanț)

Cel puțin cinci morți în explozia produsă la o uzină chimică din estul Chinei (nou bilanț)

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii produse luni seara la o uzină chimică din estul Chinei, potrivit unui nou bilanț publicat de agenția oficială Xinhua, la două săptămâni după o serie de explozii devastatoare produse în portul Tianjin, soldate cu 159 de morți, relatează marți AFP.

Această din urmă explozie s-a produs la o uzină a grupului Diaokouxiang Binyuan Chemical Co. din Dongying (provincia Shandong/est), potrivit unui site informațional al guvernului municipal.

Imaginile difuzate de rețelele sociale din China, a căror autenticitate nu a putut fi însă verificată, arătau o minge mare de foc la uzina unde a avut loc explozia.

Incendiul declanșat ca urmare a deflagrației a putut fi stins cinci ore mai târziu, în timp ce 'responsabili ai întreprinderii' au fost arestați de poliție.

Acest incident survine la peste două săptămâni de la dezastrul de la Tianjin, din 12 august, când mai multe deflagrații puternice produse la un depozit de substanțe chimice au devastat o parte a zonei portuare a orașului și zonele rezidențiale adiacente. Potrivit bilanțului oficial publicat marți, 159 de persoane au murit și 14 sunt date dispărute. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!