Cel puțin un mort și 17 răniți într-un atentat cu mașină-capcană contra reședinței ambasadorului iranian în Yemen

Cel puțin un mort și 17 răniți într-un atentat cu mașină-capcană contra reședinței ambasadorului iranian în Yemen

Reședința ambasadorului iranian în Yemen a fost vizată miercuri de un atentat cu mașină-capcană, în incident pierzându-și viața cel puțin o persoană, iar alte 17 fiind rănite, transmit AFP și Reuters.

Ambasadorul iranian Hassan Sayed Nam nu se afla în clădire în momentul atentatului.

Victima atentatului este unul dintre soldații care asigurau paza imobilului, iar 15 dintre cei răniți sunt civili.

Potrivit unor martori, deflagrația a avariat grav clădirea ambasadei și a provocat un crater cu o adâncime de doi metri. Au fost afectate, de asemenea, alte clădiri și automobile situate în apropiere.

La Teheran, viceministrul de externe Hossein Amir Abdollahian a declarat că niciun diplomat iranian nu a fost rănit în atac, dar clădirea a suferit pagube însemnate.

Autoritățile nu au oferit nicio informație legată de autorii atacului.

Yemen este scena unui val de violențe, care s-au intensificat după ce milițiile Ansaruallah, apropiate de regimul de la Teheran, au preluat în luna septembrie controlul asupra capitalei yemenite Sanaa și au început lupta contra triburilor sunite și celulei locale a rețelei teroriste Al-Qaida.

În trecut, mai mulți diplomați iranieni au fost ținta unor atacuri sau acte de răpire în Yemen. Unul dintre ei încă este ținut ostatic, iar un altul a fost ucis în acest an atunci când a încercat să opună rezistență în timpul răpirii sale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale