Charlie Hebdo: Caricaturiștii Cabu, Charb, Tignous și Wolinski, printre cei uciși

Charlie Hebdo: Caricaturiștii Cabu, Charb, Tignous și Wolinski, printre cei uciși

Caricaturiștii Cabu, Charb, Tignous și Wolinski, vedete ale săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au fost uciși miercuri în atacul comis la sediul publicației și soldat cu 12 morți și alți câțiva răniți grav, potrivit postului France-3.

Charb, alias Stéphane Charbonnier, de 47 de ani, ocupa postul de director al publicației după plecarea lui Philippe Val în 2009. El a mai lucrat la publicațiile L'Echo des Savanes, Télérama, Fluide Glacial și L'Humanite.

Cabu, 76 de ani, care a lucrat pentru periodice ca Rock&Folk, La Grosse Bertha, Le Figaro, Le Monde și Hara-Kiri, a publicat numeroase albume, printre care Le Grand Duduche, L'Ennemi intérieur și Mon boeuf.

Tignous colabora cu publicațiile Charlie Hebdo și cu Fluide Glacial, iar Wolinski, 80 de ani, mai lucrase la publicațiile Action, L'Humanité, Le Nouvel Observateur și Paris Match.

Persoane înarmate au împușcat mortal 12 oameni și au rănit alți patru atacând miercuri sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, atac denunțat imediat de președintele Hollande drept 'un atentat terorist'. Potrivit AFP, este cel mai sângeros atentat din Franța din ultimii 40 de ani.

Identitatea autorilor atacului nu era cunoscută în jurul prânzului. AGERPRES
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie