Charlie Hebdo: Premierul turc Ahmed Davutoglu va participa la marșul solidarității de la Paris

Charlie Hebdo: Premierul turc Ahmed Davutoglu va participa la marșul solidarității de la Paris

Premierul turc Ahmet Davutoglu va participa duminică la marșul de la Paris contra terorismului, eveniment organizat după atacul terorist împotriva publicației satirice franceze Charlie Hebdo, relatează agenția de presă turcă Anadolu.

''Prim-ministrul Ahmet Davutoglu va participa la Paris la manifestația pentru marcarea solidarității cu poporul francez'', potrivit sursei citate.

La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, va lua parte la marșul de la Paris contra terorismului, la invitația președintelui Francois Hollande și a guvernului francez.

Peste un milion de persoane sunt așteptate la manifestația ce vizează reafirmarea libertății și a democrației. La acest eveniment și-au anunțat prezența, printre alții, președintele Consiliului European Donald Tusk, cancelarul german Angela Merkel, premierii britanic David Cameron, spaniol Mariano Rajoy și italian Matteo Renzi și președintele ucrainean Petro Poroșenko. De asemenea, la eveniment va fi prezent și președintele României, Klaus Iohannis.

Atenția europeană și internațională este monopolizată, începând de miercuri, de seria acțiunilor cu caracter terorist comise în Franța, printre care un atac armat soldat cu 12 morți și 11 răniți la sediul publicației satirice franceze Charlie Hebdo și o luare de ostatici la un magazin evreiesc din estul Parisului. Atentatul de la sediul Charlie Hebdo, cel mai sângeros din istoria Franței, a provocat o undă de șoc în lumea întreagă.

Vineri, cu puțin timp înainte de ora 16:00 GMT, unitățile de elită ale jandarmeriei franceze i-au împușcat mortal într-o localitate situată la nord-est de Paris pe autorii atacului asupra redacției Charlie Hebdo, jihadiștii Said și Chérif Kouachi, care au ieșit trăgând asupra forțelor de securitate din tipografia unde se aflau, împreună cu un ostatic. Aproape simultan, a fost declanșat un asalt asupra magazinului evreiesc din estul Parisului, unde un bărbat a luat ostatice mai multe persoane. După mai multe explozii, polițiștii au pătruns în magazin. La puțin timp după aceea, cel puțin cinci ostatici au fost scoși de polițiști din magazin. Autorul luării de ostatici, Amedy Coulibaly, a fost ucis de forțele de intervenție. Poliția franceză afirmă că acesta a omorât patru ostatici.

Poliția franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, concubina lui Coulibaly. Alte cinci persoane rămân încă în arestul poliției, în legătură cu actele cu caracter terorist comise în Paris în această săptămână.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori