China a construit o replică a Pieței Tiananmen ca loc de instrucție pentru marea paradă militară de la 3 septembrie

China a construit o replică a Pieței Tiananmen ca loc de instrucție pentru marea paradă militară de la 3 septembrie

China a construit o replică de mari dimensiuni a emblematicei Piețe Tiananmen din Beijing, unde se va desfășura o defilare militară cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, informează EFE marți, precizând că noua piață servește ca loc de repetiții pentru pregătirea grandiosului eveniment din 3 septembrie.

Situată la aproximativ 30 de kilometri de Piața Tiananmen, replica acesteia are o lungime de trei kilometri și este foarte bine păzită, potrivit datelor publicate pe pagina web a ziarului Ta Kung Pa, care prezintă și fotografii ale impresionantei construcții.

'Există reguli, nu putem intra în zona de instrucție', a declarat un vecin al zonei, menționând că militarii repetă acolo câte zece ore în fiecare zi.

Crearea spațiului adecvat pentru o pregătire cât mai amănunțită a militarilor reflectă importanța pe care o acordă Beijingul defilării din 3 septembrie, la care au fost invitați lideri străini și trupe ale armatelor din alte țări, după cum au anunțat, marți, autoritățile chineze într-o conferință de presă.

China serbează la 3 septembrie Ziua Victoriei contra Japoniei, țară care la 2 septembrie 1945 a semnat oficial actul de capitulare prin care s-a pus capăt celei de-a doua mari conflagrații mondiale. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”