China: Fostul șef al securității Zhou Yongkang, condamnat la închisoare pe viață

Fostul șef al securității chineze Zhou Yongkang a fost condamnat joi la închisoare pe viață, devenind cel mai înalt oficial chinez trimis în detenție în decurs de decenii, a informat agenția Xinhua, citată de AFP.

'Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viață pentru luare de mită, abuz de putere și dezvăluirea deliberată a unor secrete de stat', a relatat agenția oficială chineză, precizând că procesul secret împotriva fostului membru al comitetului permanent al biroului politic al Partidului Comunist chinez a avut loc la Tianjin, metropolă la est de Neijing.

Zhou Yongkang și-a recunoscut vinovăția și nu va face apel la verdict, potrivit agenției Xinhua. Fost ministru al atotputernicei securități publice, Zhou Yongkang, în vârstă de 75 de ani, a fost stăpânul absolut al Comisiei pentru afaceri politice și judiciare a Partidului Comunist chinez, până la congresul din noiembrie 2012, când a fost demis, alături de alți oficiali.

Închis în secret, el nu a mai fost văzut din toamna lui 2013.

Condamnarea sa este cea mai emblematică pentru campania lansată de președintele chinez Xi Jinping împotriva corupției și menită să lovească 'muște și tigri', adică atât oficiali de rang mic, cât și oficiali de rang înalt ai regimului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

5 Războiul din justiție

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă