China: Fostul șef al securității Zhou Yongkang, condamnat la închisoare pe viață

Fostul șef al securității chineze Zhou Yongkang a fost condamnat joi la închisoare pe viață, devenind cel mai înalt oficial chinez trimis în detenție în decurs de decenii, a informat agenția Xinhua, citată de AFP.

'Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viață pentru luare de mită, abuz de putere și dezvăluirea deliberată a unor secrete de stat', a relatat agenția oficială chineză, precizând că procesul secret împotriva fostului membru al comitetului permanent al biroului politic al Partidului Comunist chinez a avut loc la Tianjin, metropolă la est de Neijing.

Zhou Yongkang și-a recunoscut vinovăția și nu va face apel la verdict, potrivit agenției Xinhua. Fost ministru al atotputernicei securități publice, Zhou Yongkang, în vârstă de 75 de ani, a fost stăpânul absolut al Comisiei pentru afaceri politice și judiciare a Partidului Comunist chinez, până la congresul din noiembrie 2012, când a fost demis, alături de alți oficiali.

Închis în secret, el nu a mai fost văzut din toamna lui 2013.

Condamnarea sa este cea mai emblematică pentru campania lansată de președintele chinez Xi Jinping împotriva corupției și menită să lovească 'muște și tigri', adică atât oficiali de rang mic, cât și oficiali de rang înalt ai regimului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV