Cinci persoane au murit într-un atac armat la Las Vegas

Cinci persoane au murit într-un atac armat la Las Vegas

Trei persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise duminică în cursul unui atac comis în Las Vegas (Nevada, vestul Statelor Unite) de două persoane - un bărbat şi o femeie - care ulterior s-au sinucis, a anunţat poliţia, citată de Mediafax

În cursul unei conferinţe de presă organizate duminică seara, şeriful din Las Vegas Douglas Gillespie a anunţat că doi poliţişti, Alyn Beck, în vârstă de 42 de ani, şi Igor Soldo, 32 de ani, au fost ucişi în timp ce luau masa într-o pizzerie din estul oraşului.

Cei doi atacatori au mers imediat după atac într-un supermarket Walmart din apropiere, unde au ucis o persoană şi apoi s-au sinucis, a adăugat şeriful.

Un prim apel a fost primit de poliţie la ora locală 11.22 (21.22 ora României), afirmând că poliţişti care luau masa într-o pizzerie au fost "victimele unei ambuscade".

Cei doi suspecţi au traversat apoi parcarea pe jos pentru a merge la supermarket.

Un al doilea apel a venit la ora 11.27 anunţând că au fost trase focuri de armă în supermarket.

Acolo, echipele de poliţişti ajunse la faţa locului au încercuit sectorul şi au descoperit la intrare cadavrul unei persoane încă neidentificate. A fost un schimb de focuri şi după câteva momente, "au fost auzite alte focuri de armă".

"Aparent, femeia suspectă a tras asupra bărbatului suspect apoi s-a sinucis", a precizat poliţistul.

"Nu ştim ce a provocat acest eveniment", a adăugat oficialul pe un ton grav, vorbind despre "o zi tragică" pentru oraşul Las Vegas.

Presa locală anunţase anterior că atacatorii au strigat că "este începutul unei revoluţii", trăgând asupra poliţiştilor în pizzerie. Poliţia a anunţat că nu este în măsură să confirme aceste informaţii.

O femeie care se afla în pizzerie a declarat pentru postul local ABC 13: "poliţiştii erau aşezaţi în faţa mea, a venit un bărbat. Am crezut că va cere o băutură şi deodată s-a întors, a scos un pistol, şi a tras în poliţistul care era în faţa mea".

Prezenţa poliţiei a fost "dublată" în regiune pe durata anchetei, pentru a verifica dacă nu este un atac organizat, a adăugat şeriful.

Pe contul său de Twitter, primarul oraşului Carolyn Goodman a cerut ca drapelele să fie coborâte în bernă "în onoarea victimelor". Guvernatorul statului, Brian Sandoval, s-a declarat "bulversat" de aceste evenimente.

Atacurile mortale sunt un fenomen recurent în Statele Unite, fie că a fost vorba despre liceul din Columbine (13 morţi în Colorado în 1999), de atacul din campusul Virginia Tech (32 de morţi în 2007), de şcoala Sandy Hook din Newtown (26 de morţi, dintre care 20 de copii în 2012 în Connecticut), de un cinematograf în apropiere de Denver (12 morţi în 2012) sau de un imobil al Marinei americane din Washington (13 morţi).

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina