Construcția gardului de la granița dintre Ungaria și Serbia se va încheia în câteva luni

Construcția gardului de la granița dintre Ungaria și Serbia se va încheia în câteva luni

Construcția gardului temporar la granița ungaro-sârbă se va încheia în câteva luni, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI.

Ministrul a declarat pentru postul de știri M1 că lucrările vor începe în 8-10 locuri simultan, în special la secțiunile care sunt în prezent cele mai expuse valului de imigranți 'cu scopul de a face clar pentru toată lumea că Ungaria va pune capăt unor astfel de practici ilegale'.

El și-a exprimat totodată speranța că acest gard nu va afecta relațiile bune dintre Ungaria și Serbia.

'Aceasta este o măsură de necesitate luată de Ungaria cu scopul de a se proteja și de asemenea (pentru a proteja) Uniunea Europeană' de imigranții ilegali, a mai spus șeful diplomației ungare.

Pe de altă parte, cotidianul ungar Napi Gazdasag a făcut cunoscut joi că autoritățile ungare se află în imposibilitatea de a expulza majoritatea imigranților, deoarece, chiar dacă autoritatea în materie de imigrație refuză solicitările lor de azil, instanțele vor decide în favoarea lor. Un anumit număr de judecători s-a opus constant deciziei autorității în materie de imigrație, scrie publicația ungară citând decizii judecătorești.

Majoritatea solicitanților de azil au menționat epidemii și violențe fizice pentru a-și justifica cererile, iar instanța de judecată, spre deosebire de biroul pentru imigrare, a acceptat argumentele lor, mai scrie ziarul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa