Coreea de Nord publică recomandări pentru folosirea telefoanelor mobile, deşi deţinerea lor este permisă doar elitei

Coreea de Nord publică recomandări pentru folosirea telefoanelor mobile, deşi deţinerea lor este permisă doar elitei

Folosirea telefoanelor mobile, deşi permisă doar elitei, a devenit atât de răspândită în Coreea de Nord, încât presa oficială a început să publice ghiduri pentru folosirea lor.

Un articol apărut într-o revistă trimestrială afirmă că folosirea pe scară tot mai mare a telefoanelor mobile a determinat o "tendinţă în rândul anumitor persoane de a neglija comportamentul adecvat de vorbit la telefon", afirmă agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Problemele evidenţiate nu sunt diferite de cele din afara acestui stat comunist izolat: "Vorbitul tare sau cearta la telefon în locuri publice unde se strâng numeroase persoane înseamnă un comportament nepăsător şi nepoliticos", afirmă revista, relatează BBC News Online .

Pentru a se evita vorbitul în exces, oamenii ar trebui să se recomande la telefon, chiar dacă în cazul apelurilor pe mobil numărul de telefon este în general cunoscut, afirmă revista. Aceasta sugerează, de asemenea, să se recunoască imediat dacă interlocutorul este cunoscut, pentru a se evita discuţiile inutile de introducere.

De la lansare primei reţele publice mobile în 2008 în Coreea de Nord, numărul abonaţilor a crescut la peste două milioane. Dar apelurile internaţionale nu sunt permise, iar deţinerea de telefoane mobile este permisă doar elitei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...