Coreea de Nord refuză orice discuție asupra programului ei nuclear

Coreea de Nord a respins duminică oferta de dialog a Statelor Unite și Coreii de Sud cu condiția ca ea să renunțe la arma nucleară, declarând că nicio negociere asupra programului ei nuclear nu poate fi avută în vedere atât timp cât un tratat de pace cu Seulul nu va fi semnat, informează AFP.

Vineri, președintele american Barack Obama a declarat că Statele Unite sunt gata să angajeze dialogul cu Coreea de Nord dacă ea renunță la arma nucleară. Omologul său sud-coreean Park Geun-hye a asigurat, în aceeași conferință de presă la Casa Albă, că Seulul va extinde "cooperarea cu Nordul" dacă Phenianul arată "o dorință reală" de a renunța la arma nucleară.

Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a răspuns că negocierile privind programul nuclear sunt de neconceput până când armistițiul, semnat la sfârșitul războiului din Coreea în 1953, nu va fi înlocuit cu un tratat de pace corespunzător.

"Nicio chestiune ce interesează țările în cauză dintre care Statele Unite nu poate fi rezolvată până când un tratat de pace nu va fi încheiat înainte de toate", a declarat ministerul într-un comunicat.

"Dacă Statele Unite persistă în politica lor ostilă, ele nu vor putea asista decât la o întărire nelimitată a puterii... nucleare a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) și la creșterea forțelor sale revoluționare armate", a avertizat ministerul nord-coreean.

La o paradă militară spectaculoasă pe 10 octombrie, autoritățile nord-coreene au prezentat rachete balistice cu rază lungă de acțiune care, afirmă ele, sunt dotate cu focoase nucleare miniaturizate. Aceste rachete, potrivit televiziunii de stat, distrug inamicii într-o "mare de foc", amintește France Presse. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic