Coreea de Sud reia difuzarea mesajelor de propagandă spre Coreea de Nord la frontiera comună

Coreea de Sud reia difuzarea mesajelor de propagandă spre Coreea de Nord la frontiera comună

Coreea de Sud a anunțat joi că reia difuzarea mesajelor de propagandă înspre Coreea de Nord, difuzate prin megafoanele instalate la frontiera comună, decizia venind ca reacție la testul nuclear anunțat de Phenian cu o zi în urmă, relatează AFP și Reuters. 'Emisia va începe mâine la prânz (03.00 GMT)', a declarat un purtător de cuvânt al președinției sud-coreene, citat de AFP.

Cel de-al patrulea test nuclear al Phenianului a fost 'o încălcare gravă' a acordului intercoreean intervenit în luna august pentru reducerea tensiunilor și îmbunătățirea relațiilor, a indicat consilierul prezidențial pentru securitate națională, Cho Tae-yong.

'Armata noastră se află în stare operațională deplină, iar dacă Phenianul agită provocări, va exista o pedeapsă fermă', a precizat Cho, potrivit Reuters.

Cele două Corei au fost implicate într-un schimb de tiruri de artilerie în august 2015, după ce Phenianul a cerut oprirea mesajelor de propagandă difuzate prin megafoane. Ulterior, cele două state au pus capăt confruntării, printr-un acord de îmbunătățire a relațiilor bilaterale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...