"Credibilitatea" înregistrării video care anunță execuția unui ostatic japonez este "ridicată" (premierul Abe)

"Credibilitatea" înregistrării video care anunță execuția unui ostatic japonez este "ridicată" (premierul Abe)

Premierul japonez, Shinzo Abe, a apreciat duminică dimineață ca "ridicată" "credibilitatea" înregistrării video anunțând execuția unui ostatic nipon de către gruparea jihadistă Statul Islamic, scrie AFP.

"Ne gândim că credibilitatea acestor este ridicată", a afirmat el în cursul unei dezbateri televizate, coroborând declarații anterioare ale președintelui american, Barack Obama, cu privire la autenticitatea înregistrării postate pe internet de jihadiști.

Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea a doi ostatici japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa.


În imaginile difuzate sâmbătă, singurul ostatic rămas în viață — dacă moartea celuilalt va fi confirmată — afirmă că jihadiștii nu mai vor bani, ci eliberarea unei luptătoare islamiste, deținută în Iordania.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...