Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Criza politică din România nu este o problemă pentru Rusia (politolog rus)

Criza politică din România nu constituie o problemă pentru Rusia, iar Moscova este gata să lucreze cu orice forță politică din această țară, a declarat politologul rus Aleksei Martînov, directorul Institutului Internațional pentru Statele Noi de la Moscova, pentru publicația rusă Vzgliad.

''Criza politică din România nu dă bătăi de cap Rusiei. Procesele din România preocupă (Rusia) din punctul de vedere al faptului că această țară este riverană Mării Negre, are o anumită influență asupra Republicii Moldova și este parte neoficială a conflictului transnistrean. Relațiile cu România se vor menține, cel mai probabil, pe bază de egalitate'', a afirmat Aleksei Martînov, considerat un expert pe problemele din spațiul post-sovietic.

În același timp, politologul rus a subliniat că, menținând contacte bune cu Bucureștiul, Moscova ține cont de faptul că România este membră a NATO și că ea ''intră în sfera intereselor Germaniei''.

''România este parte a NATO, acolo se află infrastructură și baze militare ale Alianței. Bucureștiul, din punct de vedere politic, intră în sfera intereselor Berlinului. În mod tradițional, România s-a aflat sub tutela Germaniei, și politic, și economic. Dar, menținând contacte pe bază de egalitate cu Bucureștiul, Moscova înțelege și ține seama de faptul că, în spatele acestei țări, stă Berlinul'', a afirmat Martînov.

Ca o concluzie a analizei sale pe subiectul situației politice de la București, după demisia premierului Victor Ponta, politologul de la Moscova încadrează evoluțiile din România ca fiind parte a unor procese politice ce au loc în întreaga regiune a Europei de Est.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

3 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul