Croația / migranți: Președintele Grabar-Kitarovic a cerut armatei să fie pregătită pentru a proteja granițele țării

Croația / migranți: Președintele Grabar-Kitarovic a cerut armatei să fie pregătită pentru a proteja granițele țării

Președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a cerut joi armatei să fie pregătită să protejeze granițele țării de migrația ilegală, în caz de nevoie, relatează agențiile Hina și Reuters. ''Președintele s-a întâlnit cu șeful Statului Major al armatei, generalul Drago Lovric, și i-a cerut ridicarea nivelului de alertă și ca forțele armate să fie pregătite, în caz de nevoie, pentru a proteja granițele naționale de migrația ilegală'', a declarat o sursă apropiată șefei statului croat.

Ca urmare a escaladării crizei refugiaților, Kolinda Grabar-Kitarovic si-a scurtat vizita sa în peninsula Istria, din vestul Croației, si a convocat pentru vineri Consiliul de Securitate Internă. Ea si-a exprimat joi nemultumirea fată de evolutiile de la frontiera de est a tării, unde un număr mare de refugiati sosesc din Orientul Mijlociu.

''Trebuie să analizez toate informațiile si, repet, sunt nemultumită fată de ceea ce s-a întâmplat până acum. Mă tem că situatia scapă de sub control într-o anumită măsură, întrucât nu este bine atunci când oamenii îti trec granita ilegal'', a subliniat presedintele croat.

Anterior, ministrul de interne croat Ranko Ostojic a anunțat că țara sa nu mai poate primi imigranți, pe fondul creșterii masive a numărului acestora care, în încercarea de a ajunge în vestul Europei, intră pe teritoriul croat după ce Ungaria și-a închis granița cu Serbia.

Ostojic a precizat că țara sa le oferă migranților o călătorie sigură până la centrele de primire din jurul capitalei Zagreb, dar a precizat că persoanele care nu solicită azil vor fi considerate imigranți ilegali. ''Croația nu va putea primi mai mulți oameni'', a declarat presei Ostojic, în orașul Tovarnik, situat la granița cu Serbia.

Premierul croat Zoran Milanovic avertizase deja, joi dimineață, că țara sa are capacități limitate de primire și de înregistrare a migranților care tranzitează teritoriul croat după ce Ungaria și-a închis frontierele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale