Croația: 13.000 de imigranți pe teritoriul său, capacități de primire 'saturate' (ministru)

Capacitățile de primire a refugiaților în Croația sunt 'saturate', a declarat vineri ministrul croat de interne, Ranko Ostojic, după intrarea pe teritoriul croat a 13.000 de imigranți de miercuri dimineața. ''Noi am înregistrat în prezent 13.000 de imigranți pe teritoriul Croației. Capacitățile noastre de primire sunt saturate'', a precizat ministrul, citat de AFP.

''Trebuie să subliniez că sarcina noastră este de a-i înregistra în virtutea regulilor europene. Acești oameni pot cere protecția Croației și scopul nostru principal în acest moment este de a stabiliza primirea și de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor', a adăugat el.

'Noi am închis posturile de frontieră întrucât ne confruntăm cu un număr mare de intrări', a mai declarat Ranko Ostojic.

Croația, țară ce a devenit o nouă poartă de intrare în Europa occidentală după ce Ungaria a blocat accesul la granițele sale, a închis joi șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a imigranților din Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul țării vecine. Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut. Doar punctul de trecere de la Bajakovo, precum și autostrada Belgrad-Zagreb, au rămas deschise, după cum a relatat EFE. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X