Croația va permite trecerea fără piedici a migranților (prim-ministru)

Croația a dat asigurări miercuri că va permite trecerea fără piedici a migranților în drum spre Europa de Vest și a convocat o reuniune a Consiliului de securitate națională pentru a discuta despre gestionarea crizei migrației, informează AFP.

"Ei (migranții) pot trece prin Croația și lucrăm în acest sens... Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni, indiferent de religia lor și culoarea pielii și să-i conducem spre destinațiile unde doresc să meargă, Germania și Scandinavia", a declarat prim-ministrul Zoran Milanovic în timpul unei sesiuni a parlamentului.

"Acești oameni sunt deja aici... dar nu doresc să vină în Croația sau în Ungaria și nu înțeleg care-i problema să-i lăsăm să treacă", a adăugat Milanovic, care a criticat virulent Ungaria, o țară ce și-a închis frontiera pentru migranți.

"Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă. Construcția de ziduri nu va opri pe nimeni... un gard în Europa secolului XXI nu este un răspuns, ci o amenințare", a insistat el, referindu-se la gardul din sârmă ghimpată ridicat de Budapesta de-a lungul celor 175 km de frontieră cu Serbia.

Potrivit ministrului de interne Ranko Ostojic, Croația se așteaptă la sosirea a circa 4.000 de migranți în următoarele zile. De acești migranți se vor ocupa centrele de primire și alte structuri din diferite orașe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de France Presse și publicat în jurul orei 17.00 GMT, un total de 892 de migranți au sosit în Croația miercuri dintre care 360 au fost trimiși la centrul principal de recepție de la Jezevo, în apropiere de Zagreb.

"Avem o capacitate de primire de 1.500 de refugiați pe zi, fără a fi nevoie să instalăm corturi", s-a indicat în acest comunicat, care adaugă că dacă este nevoie, ar putea fi mobilizate resurse suplimentare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jos chiloții de pe curva PSD! / „Pe Savonea și Iordache i-am găsit în anticameră la Dăncilă, la Guvern”

2 Se dau chiloții jos în PSD! / Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea…

3 BREAKING Data alegerilor locale va fi stabilită de Guvern! CCR a respins legea PSD / Și ordonanța de urgență de …

4 ULTIMA ORĂ Rahatul ALDE nu mai există în Parlament. Ultimele excremente, în frunte cu Vosganian, s-au revărsat…

5 VIDEO Anunț-șoc al președintelui! PSD, cu spatele la zid! / Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislati…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta