Cuba: Primele fotografii cu Fidel Castro după șase luni

Cuba: Primele fotografii cu Fidel Castro după șase luni

Media cubaneze au publicat luni seara primele fotografii cu fostul președinte Fidel Castro după aproape șase luni, cu intenția de a disipa zvonurile care au circulat în ultimele săptămâni privind starea sa de sănătate, relatează AFP.

'Fidel este un om excepțional', titrează un articol publicat de site-ul cotidianului Granma și de alte media oficiale, însoțit de mai multe fotografii de la o întrevedere între 'părintele' Revoluției cubaneze, în vârstă de 88 de ani, și liderul Federației Studenților Universitari de la Havana, Randy Perdomo Garcia.

Fidel Castro, care a cedat puterea fratelui său Raul în 2006, a apărut în aceste fotografii așezat, în ținută sportivă de culoare albastră, în timp ce discută cu Perdomo Garcia în prezența soției sale, Dalia Soto del Valle.

Articolul care însoțește fotografiile, semnat de liderul studenților, relevă că imaginile au fost luate în cadrul unei reuniuni la 23 ianuarie, la locuința fostului șef al statului, situată în vestul Havanei.

Publicarea acestor fotografii survine în contextul în care starea de sănătate fostului lider cubanez, supranumit 'El Comandante', care nu a mai apărut în public de peste un an, face obiectul unor zvonuri în mod constant. Ultimele fotografii publicate datează de la mijlocul lunii august 2014.

Tăcerea fostului lider cubanez în momentul anunțării dezghețării relațiilor cu SUA, la 17 decembrie, și apoi în cursul revenirii în țară a unor agenți cubanezi eliberați de Washington a relansat numeroase presupuneri, care au apărut și pe rețele de socializare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…