Cum arată oraşul Doneţk, după luni de conflict - GALERIE FOTO

Cum arată oraşul Doneţk, după luni de conflict - GALERIE FOTO

Oraşul Doneţk, în care îşi desfăşoară activitatea şi antrenorul român Mircea Lucescu, s-a transformat într-un veritabil teatru de luptă între separatiştii proruşi şi armata ucraineană.

Cum arată acum oraşul Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

839 de persoane au fost ucise şi alte 1.623 rănite în regiunea Doneţk de la începutul conflictului în estul Ucrainei, potrivit datelor administraţiei regionale.

GALERIE FOTO

Luptele s-au intensificat săptămâna trecută, atunci când nu mai puţin de 74 de civili au fost ucişi în trei zile în confruntările din regiunea Doneţk .

Situaţia din Doneţk îşi pune amprenta şi asupra echipei de fotbal Şahtior, care este antrenată de Mircea Lucescu.

Tehnicianul român a ales să continue încă un an la formaţia patronată de Rinat Ahmetov , dar anumiţi jucători antrenaţi de el par speriaţi de situaţia din Ucraina.

Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra şi Ismaily au refuzat să revină în Ucraina după un cantonament, întorcându-se la echipă după ce au primit asigurări de la patronul Ahmetov că le este garantată securitatea.

Şahtior Doneţk se antrenează în prezent la Kiev şi joacă meciurile de pe teren propriu la Lvov.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”