Curtea Supremă din Republica Moldova menține decizia Curții de Apel de excludere din alegeri a partidului Patria

Curtea Supremă din Republica Moldova menține decizia Curții de Apel de excludere din alegeri a partidului Patria

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a decis sâmbătă menținerea în vigoare a hotărîrii Curții de Apel Chișinău privind anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, informează MOLDPRES.

Astfel, partidul Patria a fost exclus definitiv din cursa electorală, iar în buletinul de vot pentru scrutinul de duminică în dreptul acestei formațiuni va fi indicată mențiunea "retras".

Curtea de Apel Chișinău a decis joi anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, în urma examinării unei solicitări venite de la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Solicitarea CEC a fost înaintată în contextul examinării unei sesizări a Inspectoratului General de Poliție, care relevă că partidul Patria a folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, mijloace bănești provenite din străinătate. Primul pe lista de candidați la funcția de deputat din partea partidului Patria este controversatul om de afaceri Renato Usatîi, care se pare că între timp a părăsit teritoriul țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...