CUTREMUR cu magnitudinea de 6,2 în centrul Indoneziei

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,2 în centrul Indoneziei

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a avut loc marţi în partea centrală a Indoneziei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, seismul provocând panică în rândul locuitorilor care şi-au părăsit în grabă locuinţele.

Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în centrul Indoneziei. USGS a anunţat iniţial o magnitudine de 6,5, dar a revizuit-o în scădere. Autorităţile indoneziene au îndepărtat orice risc de tsunami.

Seismul a avut loc în Marea Molucca (Oceanul Pacific), la ora locală 9.46 GMT (5.46, ora României), la o adâncime de 30 de kilometri, într-o zonă situată la o distanţă de 130 de kilometri sud-est de oraşul Modayag, a precizat USGS.

Cutremurul a fost resimţit în oraşe mari ca Manodo şi Gorontalo, pe Insula Sulawesi. "Oamenii din Manado au resimţit cutremurul şi şi-au părăsit locuinţele în grabă", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru catastrofe, citat de Mediafax.

Un recepţioner de la un hotel a declarat că a resimţit o uşoară mişcare seismică timp de cinci secunde. "Oaspeţii noştri nu s-au panicat, dar au rămas nemişcaţi până la încetarea cutremului", a declarat el pentru AFP.

Şeful Agenţiei indoneziene pentru Meteorologie, Climatologie şi Geofizică Mochammad Riyadi a declarat pentru AFP că "nu există nicio ameninţare de tsunami".

Sulawesi este a patra cea mai mare insulă din Indonezia, dar reprezintă doar 7% din populaţia acestei ţări din Asia de Sud-Est, cu 250 de milioane de locuitori.

Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă în care se ciocnesc plăci tectonice, provocând o activitate seismică şi vulcanică frecventă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție