Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Papua Noua Guinee

Risc Seismic

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,5, s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică (ora locală) în largul statului Papua Noua Guinee, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Papua Noua Guinee (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

O alertă de tsunami a fost lansată pentru Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon, a anunţat centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific.

Cutremurul s-a produs la 75 de kilometri sud-est de oraşul Panguna, pe insula Bougainville, a precizat USGS. Acesta este al doilea cutremur din regiune după cel cu magnitudinea de 6,6 produs în urmă cu câteva ore.

Cutremurul a avut loc cu puţin timp înainte de ora 23.30 (16.30 ora României), potrivit USGS, la o adâncime de 30 de kilometri. Acest cutremur a fost urmat, după 20 de minute, de un al doilea, cu magnitudinea de 5,6, în aceeaşi zonă şi la o adâncime de 69 de kilometri.

Cutremure cu o astfel de magnitudine se produc frecvent în Papua Noua Guinee, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se ciocnesc plăcile tectonice provocând o activitate seismică şi vulcanică intensă.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...