Cutremurul devastator de sâmbătă din Nepal, urmat de aproape o sută de replici

Cutremurul devastator de sâmbătă din Nepal, urmat de aproape o sută de replici

Cutremurul devastator de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal a avut, până în prezent, aproximativ o sută de replici cu magnitudine cuprinsă între 4 și 6 grade, transmite EFE, citând o informație difuzată marți de Centrul Național de Seismologie din Nepal. Până marți, la ora 06.15 GMT, au fost înregistrate 96 de replici în acest interval de magnitudine, pe lângă alte două seisme de peste 6 grade, a relatat Agenția Națională de Știri din Nepal.

Mișcarea telurică de 7,8 grade de sâmbătă a fost urmată, după o jumătate de oră, de o alta de 6,6 grade, pentru ca duminică să aibă loc un cutremur de 6,9 grade, replicile ulterioare având magnitudine tot mai mică, a explicat șeful centrului de seismologie, Lokbijay Adhikari. Cele mai recente replici au avut 4,4 și, respectiv, 4,9 grade.

Bilanțul victimelor crește continuu și ar putea ajunge la 10.000 de morți, după cum a estimat premierul nepalez. Operațiunile de salvare a supraviețuitorilor se desfășoară cu dificultate din cauza timpului nefavorabil, precum și a carențelor logistice și organizatorice ale acestei mici țări asiatice, confruntate cu cel mai puternic cutremur din ultimii 80 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”