David Cameron refuză să plătească cele două miliarde de euro solicitate de UE pentru bugetul pe anul în curs

David Cameron refuză să plătească cele două miliarde de euro solicitate de UE pentru bugetul pe anul în curs

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că nu va plăti suma de două miliarde de euro solicitată Marii Britanii de Uniunea Europeană pentru acoperirea unor cheltuieli scadente până la finele anului în curs, transmit agențiile internaționale de presă.

UE a cerut statelor membre să aloce până pe 1 decembrie noi fonduri pentru suplimentarea bugetului comunitar pe anul 2014, întrucât cheltuielile au depășit estimările din momentul adoptării bugetului.

'În fiecare an se fac ajustări, uneori în plus, alteori în minus. Dar niciodată nu a fost cazul să plătim încă două miliarde de euro', a declarat Cameron la o conferință de presă în timpul Consiliului European. 'Este inacceptabil. Nu voi plăti această sumă pe 1 decembrie', a indicat el.

O asemenea cerere a Comisiei 'nu ajută în problema apartenenței Marii Britanii la UE', a continuat șeful executivului de la Londra, făcând aluzie la referendumul pe care, sub presiunea euroscepticilor, a promis că-l va organiza până în 2017 pentru a se decide dacă țara sa rămâne în blocul comunitar.

De asemenea, premierul britanic a declarat că a 'întrerupt' vineri dimineață ședința Consiliului European și a cerut o reuniune extraordinară a miniștrilor europeni de finanțe pentru a aborda 'urgent' chestiunea bugetului comunitar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …