De 'Black Friday', americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

De 'Black Friday', americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

Biroul Federal de Investigații (FBI) a făcut cunoscut că de Black Friday, la 27 noiembrie, s-a înregistrat un nou record în privința cererilor de verificare pentru a cumpăra arme de foc, măsură necesară înaintea achiziționării propriu-zise, relatează luni cotidianul spaniol El Mundo.

Sistemul național de verificare instantanee a antecedentelor penale (NICS, potrivit siglei în lb. engleză — n.r.) — controlat de Biroul Federal de Investigații (FBI) — a înregistrat 185.345 de cereri de verificare a datelor potențialilor cumpărători, cu aproape 5% mai mult decât cele 175.754 de cereri înregistrate în 2014, a declarat reprezentantul diviziei multimedia, Stephen Fischer.

Potrivit datelor statistice colectate de FBI de mai bine de un deceniu, numărul cererilor de verificare a antecedentelor penale crește în trei cazuri: atunci când au loc masacre în care se folosesc arme de foc, în preajma Crăciunului și în perioada reducerilor.

Președintele american Barack Obama a insistat din nou asupra necesității de a întări sistemul de verificare a antecedentelor, după ultimul atac armat, care a avut loc săptămâna trecută la San Bernardino (California) și s-a soldat cu 14 morți și numeroși răniți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește