De 'Black Friday', americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

Biroul Federal de Investigații (FBI) a făcut cunoscut că de Black Friday, la 27 noiembrie, s-a înregistrat un nou record în privința cererilor de verificare pentru a cumpăra arme de foc, măsură necesară înaintea achiziționării propriu-zise, relatează luni cotidianul spaniol El Mundo.

Sistemul național de verificare instantanee a antecedentelor penale (NICS, potrivit siglei în lb. engleză — n.r.) — controlat de Biroul Federal de Investigații (FBI) — a înregistrat 185.345 de cereri de verificare a datelor potențialilor cumpărători, cu aproape 5% mai mult decât cele 175.754 de cereri înregistrate în 2014, a declarat reprezentantul diviziei multimedia, Stephen Fischer.

Potrivit datelor statistice colectate de FBI de mai bine de un deceniu, numărul cererilor de verificare a antecedentelor penale crește în trei cazuri: atunci când au loc masacre în care se folosesc arme de foc, în preajma Crăciunului și în perioada reducerilor.

Președintele american Barack Obama a insistat din nou asupra necesității de a întări sistemul de verificare a antecedentelor, după ultimul atac armat, care a avut loc săptămâna trecută la San Bernardino (California) și s-a soldat cu 14 morți și numeroși răniți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!