De 'Black Friday', americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

De 'Black Friday', americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

Biroul Federal de Investigații (FBI) a făcut cunoscut că de Black Friday, la 27 noiembrie, s-a înregistrat un nou record în privința cererilor de verificare pentru a cumpăra arme de foc, măsură necesară înaintea achiziționării propriu-zise, relatează luni cotidianul spaniol El Mundo.

Sistemul național de verificare instantanee a antecedentelor penale (NICS, potrivit siglei în lb. engleză — n.r.) — controlat de Biroul Federal de Investigații (FBI) — a înregistrat 185.345 de cereri de verificare a datelor potențialilor cumpărători, cu aproape 5% mai mult decât cele 175.754 de cereri înregistrate în 2014, a declarat reprezentantul diviziei multimedia, Stephen Fischer.

Potrivit datelor statistice colectate de FBI de mai bine de un deceniu, numărul cererilor de verificare a antecedentelor penale crește în trei cazuri: atunci când au loc masacre în care se folosesc arme de foc, în preajma Crăciunului și în perioada reducerilor.

Președintele american Barack Obama a insistat din nou asupra necesității de a întări sistemul de verificare a antecedentelor, după ultimul atac armat, care a avut loc săptămâna trecută la San Bernardino (California) și s-a soldat cu 14 morți și numeroși răniți. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro