Denumirea cătunului francez "Moarte Evreilor" va fi schimbată

Denumirea cătunului francez "Moarte Evreilor" va fi schimbată

Problema schimbării denumirii cătunului "Moarte Evreilor" (La-mort-aux-Juifs), cerută de Centrul Simon Wiesenthal, va fi înscrisă pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal din satul francez Courtemaux, a anunţat miercuri un oficial local.

Denumirea cătunului francez "Moarte Evreilor" va fi schimbată

"Ne vom ocupa de această problemă la începutul lui septembrie" şi vor găsi un "nou nume pentru cătun", a declarat Serge Montagne, un adjunct al primarului acestui sat din Loiret, un departament situat la sud de Paris, confirmând o informaţie publicată de cotidianul La République du Centre.

Numele cătunului a "rămas în cadastru", a precizat Montagne, dar adresa celor câteva case din zonă este "drumul Louzouer la nivel poştal din 1992".

"Primarul intenţionează să înscrie pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal problema schimbării acestei denumiri în cadastru", a confirmat subprefectul de Montargis, Paul Laville.

Într-un mesaj adresat ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, Centrul Simon Wiesenthal, "şocat să descopere existenţa unui sat în Franţa numit oficial Moarte Evreilor", a cerut redenumirea lui.

În 1992, Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru Prietenie între Popoare (MRAP) a efectuat aceeaşi cerere către primarul de la acea vreme, autorităţile prefectorale şi Ministerul de Interne.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…