Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei - GALERIE FOTO

Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că, potrivit unui ultim bilanţ realizat la 28 septembrie, 3.338 de persoane au murit în Africa de Vest în urma infectării cu virusul Ebola. Dintre cele cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal) care luptă cu epidemia de febră hemoragică, Liberia este cea mai afectată.

Devastaţi de EBOLA: Imagini din ţara în care s-au înregistrat mii de morţi după izbucnirea epidemiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a izbucnit în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci, în Liberia, care are o populaţie de aproximativ 4 milioane de oameni, au decedat 1.998 de persoane, din 3.696 de cazuri de infectare.

Capitala ţării, Monrovia, care are o populaţie de aproximativ un milion de oameni, este cea mai afectată, urme ale dezastrului provocat de epidemie putând fi observate la orice pas.

GALERIE FOTO

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu