Directorul FBI: Hackerii au fost 'neglijenți' în atacul informatic asupra Sony și au folosit servere nord-coreene

Directorul FBI: Hackerii au fost 'neglijenți' în atacul informatic asupra Sony și au folosit servere nord-coreene

Directorul FBI, James Comey, a declarat miercuri că este sigur că Coreea de Nord este în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures Entertainment pentru că grupul de hackeri a postat în unele momente materiale de pe servere utilizate exclusiv de guvernul nord-coreean, relatează Reuters.

Hackerii, care s-au autointitulat 'Gardienii păcii', au devenit uneori 'neglijenți' și au folosit severe accesibile numai din Coreea de Nord, a declarat Comey la o conferință internațională privind securitatea cibernetică de la New York.

Comey a făcut apel la comunitatea de intelligence să declasifice informația care arată că hackerii au folosit astfel de servere.

FBI-ul va desfășura mai mulți experți în securitate cibernetică pentru a lucra în birourile partenerilor străini în scopul de a 'micșora lumea' așa cum au făcut-o hackerii, a spus James Comey.

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures și-a anulat inițial lansarea filmului 'The Interview' ce relatează o tentativă de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un. Filmul a fost în cele din urmă distribuit online și într-o rețea mai restrânsă de cinematografe din Statele Unite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit