Discurs al lui Obama la Casa Albă, duminică, asupra luptei contra terorismului

Discurs al lui Obama la Casa Albă, duminică, asupra luptei contra terorismului

Președintele Barack Obama va evoca lupta contra terorismului într-un discurs către națiune, duminică, la Casa Albă, a anunțat președinția Statelor Unite, la patru zile după atacul armat de la San Bernardino (14 morți) în California. Discursul va fi rostit de la ora 20.00 (1.00 GMT luni) în Biroul Oval și se va axa pe "măsurile luate de guvernul nostru pentru a face o prioritate absolută: asigurarea securității poporului american", a precizat Casa Albă într-un comunicat publicat sâmbătă și citat de AFP.

Obama a asigurat mai devreme sâmbătă că țara sa nu se va lăsa "terorizată", în timp ce gruparea Statul Islamic (SI) a salutat, dar nu a revendicat, atacul de miercuri, descriind cuplul de atacatori responsabili ai masacrului drept "soldați" ai califatului ei autoproclamat.

FBI-ul a afirmat vineri că favorizează ipoteza unui "act terorist".

"Președintele se va exprima asupra anchetei în legătură cu atacul tragic de la San Bernardino", precizează Casa Albă în comunicat.
"Președintele va evoca de asemenea amenințarea teroristă în general, inclusiv natura amenințării, evoluția ei și cum o vom învinge".

"El va reitera convingerea fermă că ISIL (un alt acronim pentru SI) va fi distrus și că Statele Unite trebuie să se bazeze pe valorile noastre — angajamentul nostru ferm față de justiție, egalitate și libertate — pentru a învinge grupările teroriste ce folosesc violența pentru a avansa o ideologie distructivă".

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”