Discurs al lui Obama la Casa Albă, duminică, asupra luptei contra terorismului

Președintele Barack Obama va evoca lupta contra terorismului într-un discurs către națiune, duminică, la Casa Albă, a anunțat președinția Statelor Unite, la patru zile după atacul armat de la San Bernardino (14 morți) în California. Discursul va fi rostit de la ora 20.00 (1.00 GMT luni) în Biroul Oval și se va axa pe "măsurile luate de guvernul nostru pentru a face o prioritate absolută: asigurarea securității poporului american", a precizat Casa Albă într-un comunicat publicat sâmbătă și citat de AFP.

Obama a asigurat mai devreme sâmbătă că țara sa nu se va lăsa "terorizată", în timp ce gruparea Statul Islamic (SI) a salutat, dar nu a revendicat, atacul de miercuri, descriind cuplul de atacatori responsabili ai masacrului drept "soldați" ai califatului ei autoproclamat.

FBI-ul a afirmat vineri că favorizează ipoteza unui "act terorist".

"Președintele se va exprima asupra anchetei în legătură cu atacul tragic de la San Bernardino", precizează Casa Albă în comunicat.
"Președintele va evoca de asemenea amenințarea teroristă în general, inclusiv natura amenințării, evoluția ei și cum o vom învinge".

"El va reitera convingerea fermă că ISIL (un alt acronim pentru SI) va fi distrus și că Statele Unite trebuie să se bazeze pe valorile noastre — angajamentul nostru ferm față de justiție, egalitate și libertate — pentru a învinge grupările teroriste ce folosesc violența pentru a avansa o ideologie distructivă".

AGERPRES

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut