Discuție telefonică Obama-Merkel despre Grecia

Discuție telefonică Obama-Merkel despre Grecia

Președintele american, Barack Obama, a discutat marți la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, înaintea unei întrevederi cu premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP. "Continuăm să încurajăm toate părțile să participe în mod constructiv la discuții", a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest, lansând un nou apel la compromis.

Mai devreme, agenția elenă de presă ANA (semioficială) a transmis că Barack Obama și Alexis Tsipras au avut marți după-amiază o convorbire telefonică. Conform acestei surse, președintele american și-a exprimat dorința ca negocierile dintre Atena și creditorii săi internaționali să aibă un rezultat fericit.

Casa Albă a adresat luni, la o zi după victoria "nu" la referendumul din Grecia, un apel liderilor Uniunii Europene și de la Atena să găsească un compromis pentru a permite acestei țări să rămână în zona euro.

De asemenea, liderul de la Washington a discutat luni cu omologul său francez, François Hollande, despre situația Greciei, a mai anunțat Casa Albă.

Cei doi șefi de stat au subliniat "importanța de a găsi calea de urmat pentru a permite Greciei să-și reia reformele și să revină la creștere economică (...) în interiorul Eurozonei", recunoscând, în același timp, că "aceasta va necesita compromisuri dificile din toate părțile", a adăugat executivul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moartea nu există. Teoria Lanza – Einstein – Rosen

2 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

3 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

4 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

5 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!