Doi bărbaţi, arestaţi în legătură cu atacurile rasiste de la Belfast vizând români

Doi bărbaţi, arestaţi în legătură cu atacurile rasiste de la Belfast vizând români

Doi bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu o serie de atacuri motivate de ură comise în partea de est a Belfastului, unde au fost avariate maşini şi au fost inscripţionate pe case mesaje cu caracter rasist vizând români şi slovaci, relatează publicaţia Belfast Telegraph în ediţia online.

Doi bărbaţi, arestaţi în legătură cu atacurile rasiste de la Belfast vizând români - presă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei, cei doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, au fost arestaţi în legătură cu aceste infracţiuni.

Potrivit unor anchetatori, este prea devreme pentru a spune care grup este vinovat de cele şase atacuri comise luni. Însă investigatorii nu îndepărtează ipoteza unei implicări a unor unităţi paramilitare loialiste, scrie publicaţia fără să ofere alte precizări.

"Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecută, au avut scopul să intimideze familiile care locuiesc în casele respective", a declarat Mark McEwan, şeful poliţiei.

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză (PSNI) a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare, la începutul lui mai.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …