Doi cetățeni moldoveni convertiți la islam, reținuți la frontiera cu România

Doi cetățeni moldoveni convertiți la islam, reținuți la frontiera cu România

Agenți ai poliției de frontieră din Republica Moldova au reținut marți doi tineri cetățeni moldoveni în zona de frontieră Toceni, în zona râului Prut, care intenționau să ajungă ilegal în România, relatează mass-media locală, citând site-ul oficial al poliției de frontieră moldovene www.border.gov.md. Întrucât tinerii nu s-au oprit la somație, polițiștii au trebuit să recurgă la trei focuri de avertisment.

Cei doi tineri reținuți, de 19 și, respectiv, 26 de ani, sunt ambii din raionul Cahul, sud-vestul Republicii Moldova, situat la frontieră cu România (județul Galați) și Ucraina (regiunea Odesa). Asupra lor au fost descoperite cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Potrivit primelor cercetări, cei doi aveau cazier, iar unul dintre ei a stat în închisoare pentru omor. În perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, acesta din urmă s-a convertit la islam. Circumstanțele convertirii primului nu sunt precizate.

În afară de cărți islamice, polițiștii au descoperit asupra acestora la percheziție o serie de obiecte ce relevă intenția acestora de a ajunge în țări europene, destinația lor finală fiind Franța.

Anchetatorii încearcă în prezent să afle în ce scop încercau cei doi moldoveni intenționau să ajungă în Uniunea Europeană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?