Doi militari răniți într-un atac cu cuțitul în fața unui centru evreiesc din Nisa

Doi militari răniți într-un atac cu cuțitul în fața unui centru evreiesc din Nisa

Trei militari francezi au fost agresați cu cuțitul și doi dintre ei au suferit răni ușoare marți, în orașul Nisa, în sudul Franței, în fața unui centru evreiesc pe care îl protejau în cadrul unui plan antiterorist instituit după atentatele de la Paris, au informat surse din cadrul poliției, relatează AFP, Le Figaro și DPA.

Unul dintre soldați a fost rănit la braț și celălalt în zona feței. Autorul atacului, care a avut loc în centrul orașului Nisa, a fost arestat. O anchetă a fost deschisă, fiind încredințată magistraților antiteroriști, a precizat o sursă judiciară.

Agresorul, care s-a născut în 1984 în Val-de-Marne, avea asupra lui acte de identitate pe numele Moussa Coulibaly, au declarat surse apropiate anchetei pentru Le Figaro.

Militarii asigurau securitatea în cadrul planului Vigipirate în fața imobilului unde se află Consistoriul Evreiesc de la Nisa, Radio Shalom și o asociație evreiască.

Primarul din Nisa, Christian Etrosi, a condamnat atacurile pe Twitter, cerând autorităților să ia măsuri împotriva atacatorului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat