Doi morți în atacul cu sabie comis într-o școală din vestul Suediei

Atacul comis joi într-o școală suedeză de un bărbat mascat și înarmat cu o sabie s-a soldat cu doi morți și doi răniți grav, potrivit unui bilanț provizoriu comunicat de spitalul din Trollhätten (sud-vest), unde s-a produs atacul, relatează AFP.

'Una dintre cele patru persoane internate în spital a decedat', a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, Nicklas Claesson. Potrivit mass-mediei suedeze, este vorba despre unul dintre cei doi elevi răniți. Un profesor a murit din cauza rănilor în școală înainte de intervenția medicilor, în timp ce atacatorul a fost grav rănit cu focuri de armă de poliție.

Incidentul a avut loc la școala Kronan din Trollhätten, oraș industrial cu 50.000 de locuitori, situat la 75 de kilometri nord de Goteborg. La școala unde a avut loc acest incident învață aproximativ 400 de copii cu vârste între șase ani și 15 ani.

Poliția a răspuns unui apel de urgență conform căruia un bărbat mascat înarmat cu o sabie se afla în incinta școlii, iar o persoană fusese atacată în clădire sau în cafeneaua din apropierea școlii. 'La scurt timp, am primit informația că atacatorul a fost împușcat de poliție și că starea sa nu se cunoaște deocamdată', a anunțat poliția pe site-ul său.

Purtând o mască din trilogia 'Războiul Stelelor', potrivit mass-mediei suedeze, atacatorul, ale cărui motive rămân deocamdată necunoscute, a intrat joi dimineață în școală și a atacat mai multe persoane, copii și adulți.

Premierul suedez Stefan Löfven urmează să se deplaseze la fața locului.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani. Ei urmează să efectueze percheziții la domiciliul acestuia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!