Doi morți în atacul cu sabie comis într-o școală din vestul Suediei

Doi morți în atacul cu sabie comis într-o școală din vestul Suediei

Atacul comis joi într-o școală suedeză de un bărbat mascat și înarmat cu o sabie s-a soldat cu doi morți și doi răniți grav, potrivit unui bilanț provizoriu comunicat de spitalul din Trollhätten (sud-vest), unde s-a produs atacul, relatează AFP.

'Una dintre cele patru persoane internate în spital a decedat', a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, Nicklas Claesson. Potrivit mass-mediei suedeze, este vorba despre unul dintre cei doi elevi răniți. Un profesor a murit din cauza rănilor în școală înainte de intervenția medicilor, în timp ce atacatorul a fost grav rănit cu focuri de armă de poliție.

Incidentul a avut loc la școala Kronan din Trollhätten, oraș industrial cu 50.000 de locuitori, situat la 75 de kilometri nord de Goteborg. La școala unde a avut loc acest incident învață aproximativ 400 de copii cu vârste între șase ani și 15 ani.

Poliția a răspuns unui apel de urgență conform căruia un bărbat mascat înarmat cu o sabie se afla în incinta școlii, iar o persoană fusese atacată în clădire sau în cafeneaua din apropierea școlii. 'La scurt timp, am primit informația că atacatorul a fost împușcat de poliție și că starea sa nu se cunoaște deocamdată', a anunțat poliția pe site-ul său.

Purtând o mască din trilogia 'Războiul Stelelor', potrivit mass-mediei suedeze, atacatorul, ale cărui motive rămân deocamdată necunoscute, a intrat joi dimineață în școală și a atacat mai multe persoane, copii și adulți.

Premierul suedez Stefan Löfven urmează să se deplaseze la fața locului.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani. Ei urmează să efectueze percheziții la domiciliul acestuia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....