Doi oficiali ucraineni, reținuți de poliție pentru fapte de corupție în timpul unei reuniuni guvernamentale

Doi oficiali ucraineni, reținuți de poliție pentru fapte de corupție în timpul unei reuniuni guvernamentale

Doi oficiali de rang înalt din cadrul Serviciului ucrainean pentru Situații de Urgență au fost reținuți miercuri la Kiev, în timpul unei reuniuni guvernamentale televizate, pentru presupuse fapte de corupție la nivel înalt, relatează Reuters și AFP.

Directorul Serviciului de stat pentru Situații de Urgență Serghei Bocikovski și adjunctul său Vassil Stoiețki au fost încătușați sub ochii numeroșilor jurnaliști prezenți la reuniune, fiind acuzați de achiziții publice 'la prețuri mult mai ridicate' decât prețul pieței, inclusiv de la gigantul petrolier rus Lukoil, a informat poliția.

Premierul Arseni Iațeniuk a justificat această demonstrație de forță. 'Când țara este în război și când ne bazăm pe fiecare bănuț — ei fură oamenii și statul. Acest lucru se va întâmpla cu toți cei care încalcă legea și care își bat joc de statul ucrainean', a declarat premierul Arseni Iațeniuk.

Prezent și el la reuniune, ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a justificat și el aceste arestări publice, fără precedent în Ucraina.

'Eu nu încalc secretul anchetei, ci conduc o anchetă publică', a spus el. 'Nu este un spectacol. Cred că este un vaccin și cred că acest lucru trebuie făcut public', a adăugat el.

Potrivit poliției, aceste achiziții de carburant la prețuri mult mai mari decât prețul pieței au fost de asemenea realizate pe lângă compania rusă de hidrocarburi Alliance și pe lângă alte companii.

Guvernul prooccidental ucrainean, ajuns la putere după înlăturarea regimului fostului președinte prorus Viktor Ianukovici, a anunțat că intenționează să facă din lupta împotriva corupției, care afectează Ucraina de ani de zile, una dintre prioritățile sale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Derapajul” lui Năsui nu mai pare întâmplător / ​Lobby puternic împotriva Legii 5G / Companiile chineze, în frunte…