Doi soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei

Doi soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei

Doi soldați ucraineni au fost uciși, iar șase au fost răniți în teritoriile separatiste din estul Ucrainei în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică armata ucraineană, care a consemnat intensificarea luptelor contra rebelilor proruși în zona orașului-port Mariupol, transmit AFP și Reuters.

''Ostilitățile armate au sporit semnificativ în jurul orașului Mariupol. Zona în care pozițiile noastre sunt atacate cu proiectile s-a extins'', a spus Andrii Lâsenko, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Majoritatea cazurilor de încălcare a focului de către rebelii proruși au avut loc într-o zonă situată la vest de orașul Donețk. ''Există lunetiști foarte activi acolo, precum și grupări înarmate ilegale care folosesc obuze de artilerie interzise prin acordurile de la Minsk'', a explicat Lâsenko.

Separatiștii proruși au anunțat, la rândul lor, că un civil a fost ucis și unul rănit, acuzând trupele guvernamentale ucrainene că au atacat cu artileria zone rezidențiale din Donețk și din alte orașe aflate sub controlul rebelilor susținuți de Moscova.

Cel puțin 6.200 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la izbucnirea luptelor în aprilie anul trecut. Kievul și NATO acuză Rusia de sprijinirea rebelilor cu trupe și armament, acuzații respinse ferm de Kremlin.

Sâmbătă, senatorul american John McCain i-a cerut comunității internaționale să furnizeze arme Ucrainei. ''Este o mare rușine că nu le furnizăm arme pentru a se apăra. Ei (militarii ucraineni) luptă cu arme din secolul XX împotriva armelor din secolul XXI ale Rusiei. Nu este o luptă corectă'', a afirmat McCain, în timpul unei vizite la Kiev.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…