Dominique Strauss-Kahn vorbește despre 'plăcerea sexului', la procesul în care este acuzat de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn vorbește despre 'plăcerea sexului', la procesul în care este acuzat de proxenetism

Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn (DSK), a vorbit marți, în fața tribunalului care-l judecă pentru proxenetism, despre 'plăcerea sexului' pe care o experimenta la 'petrecerile libertine' ce i-au adus inculparea în acest proces, susținând totodată că are 'oroare de acea practică ce ar însemna folosirea prostituatelor', transmite AFP.

Totuși, DSK a părut destul de tensionat la începutul celor trei zile de audieri, el fiind în plus întâmpinat la tribunal de trei activiste Femen cu sânii goi care s-au aruncat asupra mașinii lui.

Odată ajuns în sala de judecată, el a relativizat frecventarea acestor petreceri, spunând că au fost doar 'patru întâlniri pe an, timp de doi ani', și la care, în opinia sa, 'nu a existat activitatea desfrânată' despre care vorbește acuzarea. În schimb, prostituatele aduse de prietenii lui DSK descriu adevărate orgii sexuale.

Una dintre ele, pe nume Munia, declară că nu a vorbit deloc despre bani cu DSK atunci când l-a întâlnit la o astfel de petrecere desfășurată într-un hotel select din Paris. Fosta prostituată precizează că a fost abordată de un om de afaceri, David Roquet, prieten al lui DSK, care a supus-o unui interviu pentru a vedea dacă ea ar putea fi agreată de acesta din urmă. Mai departe, ea vorbește despre un raport sexual 'brutal', dar consimțit, cu DSK.

De altfel, și din actul acuzării rezultă că, probabil, fostul politician francez nu a plătit niciodată o prostituată la respectivele petreceri, sarcină ce se pare că a fost asumată de prietenii săi oameni de afaceri.

Dominique Strauss-Kahn, mult timp considerat favorit pentru scrutinul prezidențial din anul 2012, a negat că ar fi comis vreo infracțiune, insistând că nu știa că tinerele care participau la acele orgii pregătite pentru el de acest cerc de prieteni erau prostituate, deși ele susțin exact contrariul. 'Am oroare de acea practică ce ar însemna folosirea prostituatelor', a susținut el în fața judecătorilor. 'Nu-mi place acest lucru, pentru că vreau să fie petrecere', a argumentat DSK.

Întrebat despre definiția pe care ar da-o 'petrecerilor libertine' la care recunoaște că a participat, el a răspuns că 'sunt petreceri la care cuplurile, bărbați singuri sau femei singure, se reunesc pentru plăcerea sexului, și nu din rațiuni afective'.

Pe de altă parte, DSK a ținut să protesteze față de această nouă etalare a vieții sale private, la trei ani și jumătate de la un alt scandal sexual ce i-a adus arestarea la New York pentru un presupus viol — ce nu a fost niciodată dovedit — și i-a zdrobit cariera politică. 'Toată lumea are dreptul la viață privată', a amintit fostul șef al FMI.

'Nu consider că aș fi fost în vreun fel organizator al acestor petreceri', a continuat el, menținându-se ferm pe linia defensivă în procesul devenit spectacol judiciar în Franța și în care este acuzat împreună cu alte 13 persoane, printre care oficiali locali și patronul unor bordeluri din Belgia.

Chiar dacă nu le-a organizat, DSK este considerat 'regele petrecerii' la aceste orgii desfășurate la Lille, Bruxelles, Paris, dar și la Washington, unde se află sediul FMI și unde au fost organizate trei călătorii pentru astfel de tinere în perioada când el a condus instituția financiară internațională.

Una dintre aceste tinere s-a plâns că a fost violată de mai mulți participanți la una dintre petrecerile din capitala americană, denunț care pe 21 mai 2012 a determinat parchetul din Lille să deschidă dosarul judecat în prezent și care i-ar putea aduce lui DSK 10 ani de închisoare și o amendă de 1,5 milioane de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro