Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de luptă britanice deasupra Atlanticului

Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de luptă britanice deasupra Atlanticului

Marea Britanie a ridicat de la sol două avioane de luptă Typhoon de la o bază din Scoția pentru a intercepta joi seara două bombardiere rusești în apropiere de spațiul aerian britanic, deasupra Oceanului Atlantic, a indicat Ministerul britanic al Apărării, citat de Reuters.

'Avioane Typhoon au decolat de la baza RAF Lossiemouth pentru a intercepta două avioane rusești Tu-160 care au zburat în zona britanică de interes în spațiul aerian internațional, peste Atlantic, și au rămas cu ele până când au părăsit zona', a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului menționat.

Interceptărille de avioane ruse de către NATO s-au intensificat în ultimul an, în contextul amplificării tensiunilor între Occident și Moscova în contextul crizei ucrainene.

În luna ianuarie a acestui an, Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica un episod similar când bombardiere rusești au zburat deasupra Canalului Mânecii, forțând autoritățile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro