Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de luptă britanice deasupra Atlanticului

Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de luptă britanice deasupra Atlanticului

Marea Britanie a ridicat de la sol două avioane de luptă Typhoon de la o bază din Scoția pentru a intercepta joi seara două bombardiere rusești în apropiere de spațiul aerian britanic, deasupra Oceanului Atlantic, a indicat Ministerul britanic al Apărării, citat de Reuters.

'Avioane Typhoon au decolat de la baza RAF Lossiemouth pentru a intercepta două avioane rusești Tu-160 care au zburat în zona britanică de interes în spațiul aerian internațional, peste Atlantic, și au rămas cu ele până când au părăsit zona', a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului menționat.

Interceptărille de avioane ruse de către NATO s-au intensificat în ultimul an, în contextul amplificării tensiunilor între Occident și Moscova în contextul crizei ucrainene.

În luna ianuarie a acestui an, Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica un episod similar când bombardiere rusești au zburat deasupra Canalului Mânecii, forțând autoritățile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…