Două cereri de recunoaştere a paternităţii fostului rege Juan Carlos vor fi examinate în 2015

Două cereri de recunoaştere a paternităţii fostului rege Juan Carlos vor fi examinate în 2015

Camera Civilă a Tribunalului Suprem spaniol va examina în 2015 două cereri de recunoaştere a paternităţii vizându-l pe fostul rege Juan Carlos, au declarat surse judiciare.

Cei zece magistraţi ai Camerei vor examina aceste cereri în ianuarie, a precizat aceeaşi sursă, evocând solicitări depuse de Alberto Solá Jiménez, un spaniol, şi Ingrid Jeanne Sartiau, o belgiană.

Slăbit de probleme de sănătate şi afectat de scandaluri, Juan Carlos, în vârstă de 76 de ani, i-a cedat locul pe tron fiului său, Felipe al VI-lea devenind noul rege al Spaniei la vârsta de 46 de ani.

În 2012, două tribunale civile au respins deja aceste cereri, în baza articolului 56 al Constituţiei, potrivit căruia "persoana regelui este inviolabilă şi nu este supusă responsabilităţii".

Această inviolabilitate nu i se mai aplică odată ce a abdicat, chiar dacă este protejat de justiţia ordinară, după ce Parlamentul a adoptat o lege care-i conferă o imunitate şi care prevede că poate să fie judecat numai de Tribunalul Suprem.

Această imunitate se aplică şi soţiei sale Sofia, reginei Letizia şi moştenitoarei tronului infanta Leonor.

Presa scrie că belgiana Ingrid Jeanne Satiau şi Alberto Solá Jiménez au decis să depună o cerere de recunoaştere în Spania, după ce au efectuat teste ADN care arată că sunt frate şi soră în proporţie de 91%.

Satiau a început să ancheteze asupra acestei ipoteze după ce mama sa i-a spus într-o zi, văzându-l pe regele Spaniei la televizor, "acest bărbat este tatăl tău".

Făcând cercetări, ea s-a întâlnit cu Solá, un copil adoptat, care revendică paternitatea regelui. El a declarat că mama sa biologică, fiica unui bancher cunoscut din Barcelona, a avut o relaţie cu regele, scrie presa.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 Priviți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”!